Προεδρικό διάταγμα 31/90 - Άρθρο 5

Άρθρο 5


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Οι άδειες μηχανοδηγού - χειριστή, των αναφερομένων στο άρθρο 2, παράγραφος 1, 12 ομάδων μηχανημάτων, εκδίδονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Βιομηχανίας, Ενεργείας και Τεχνολογίας, ύστερα από εξετάσεις στην Επιτροπή του άρθρου 9 του παρόντος και διακρίνονται σε 4 τάξεις:

 

α) Άδεια μηχανοδηγού - χειριστή Δ' Τάξεως για μηχανήματα ισχύος από 17 μέχρι 100 hp.

 

β) Άδεια μηχανοδηγού - χειριστή Γ' Τάξεως για μηχανήματα ισχύος από 101 - 200 hp.

 

γ) Άδεια μηχανοδηγού - χειριστή Β' Τάξεως για μηχανήματα ισχύος από 201 - 300 hp.

 

δ) Άδεια μηχανοδηγού - χειριστή Α' τάξεως για μηχανήματα ισχύος από 301 ίππους και πάνω.

 

2. Οι άδειες μηχανοδηγού - χειριστή των αναφερομένων στο άρθρο 2, παράγραφος 2, 5 ομάδων μηχανημάτων, εκδίδονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Βιομηχανίας, Ενεργείας και Τεχνολογίας, ύστερα από εξετάσεις στην Επιτροπή του άρθρου 9, του παρόντος και διακρίνονται σε 4 Τάξεις:

 

α) Άδεια μηχανοδηγού - χειριστή Δ' Τάξεως για ηλεκτροκίνητα μηχανήματα με συνολική ισχύ των ηλεκτροκινητήρων τους (motor) από 15 μέχρι 50 hp.

 

β) Άδεια μηχανοδηγού - χειριστή Γ' Τάξεως για ηλεκτροκίνητα μηχανήματα με συνολική ισχύ των ηλεκτροκινητήρων τους (motor) από 51 μέχρι 100 hp.

 

γ) Άδεια μηχανοδηγού - χειριστή Β' Τάξεως για ηλεκτροκίνητα μηχανήματα με συνολική ισχύ των ηλεκτροκινήτων τους (motor) από 101 hp και πάνω.

 

δ) Άδεια μηχανοδηγού - χειριστή Α' Τάξεως για ηλεκτροκίνητα μηχανήματα με συνολική ισχύ των ηλεκτροκινητήρων τους (motor) από 201 hp και πάνω.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρόν άρθρο καταργήθηκε με το άρθρο 14 του προεδρικού διατάγματος 113/2012 (ΦΕΚ 198/Α/2012).

 Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.