Προεδρικό διάταγμα 28/9/87 - Άρθρο 3

Άρθρο 3


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Στο παραδοσιακό τμήμα της Κηφισιάς που αναφέρεται στο άρθρο 2 του παρόντος διατάγματος καθορίζονται ζώνες ειδικών χρήσεων γης όπως σημειώνονται με τα στοιχεία Ι, ΙΙ, ΙΙΙ στο συνημμένο τοπογραφικό διάγραμμα σε κλίμακα 1:5.000 ως ακολούθως:

 

Α. 1. Ζώνη Ι στην οποία επιτρέπονται οι παρακάτω χρήσεις:

 

α) Κατοικίες.

β) Ξενώνες δυναμικού μικρότερου των 20 κλινών.

γ) Παιδικές χαρές.

δ) Θρησκευτικοί χώροι.

ε) Κτίρια κοινωνικής πρόνοιας και ειδικότερα:

παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς δυναμικότητας μικροτέρας των 50 ατόμων.
ιδρύματα ατόμων με ειδικές ανάγκες δυναμικότητας μικροτέρας των 50 ατόμων.
οίκοι ευγηρίας δυναμικότητας μικροτέρας των 50 ατόμων.
οικοτροφεία παιδιών κάτω των 6 ετών δυναμικότητας μικροτέρας των 50 ατόμων.

 

2.1. Κατ' εξαίρεση μετά από σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Πολεοδομικού Αρχιτεκτονικού Ελέγχου και του Δημοτικού Συμβουλίου επιτρέπονται:

 

α) Κτίρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

β) Χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων.

γ) Πολιτιστικά κτίρια.

 

2.2. Στο ΟΤ 84 και στο τμήμα του που αφορά στην ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος επιτρέπεται η κατασκευή κτιρίου αποκλειστικής χρήσης Τράπεζας. Στην παραπάνω ιδιοκτησία επιτρέπεται η ανέγερση ενός μόνο κτιρίου με επιτρεπόμενη κάλυψη μέχρι 700,00 m2.

 

Στο εν λόγω ακίνητο επιβάλλεται η κατασκευή υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων δημόσιας χρήσεως 600 τουλάχιστον θέσεων πέραν των υποχρεωτικών τοιούτων από τις κείμενες πολεοδομικές διατάξεις που προβλέπονται για το παραπάνω αναφερόμενο κτίριο Τράπεζας.

 

Το κτίριο πρέπει να εγκριθεί από την Επιτροπή Πολεοδομικού Αρχιτεκτονικού Ελέγχου σε ό,τι αφορά την ογκοπλαστική και την μορφή του.

 

2.3. Στο ΟΤ 96Α και στο διατηρητέο κτίριο εντός αυτού (Βίλα Καζούλη) καθορίζεται η χρήση του πολιτιστικού κτιρίου.

 

2.4. Στο ΟΤ 88 ο σταθμός του Ηλεκτρικοί Σιδηρόδρομοι Αθηνών - Πειραιώς πρέπει να είναι υπόγειος και να διαθέτει αίθουσα αναμονής επιβατών και σταθμό ανταπόκρισης με την τοπική συγκοινωνία καθώς και υπόγειο και επίγειο σταθμό αυτοκινήτων δημοσίας χρήσεως για την εξυπηρέτηση των επιβατών των ηλεκτρικών σιδηροδρόμων.

 

2.5. Στα ΟΤ 123 - 124 (ακίνητο ΧΑΝ) καθορίζονται οι παρακάτω χρήσεις:

 

α) επέκταση του υπάρχοντος κέντρου προσχολικής ηλικίας νηπίων με δημιουργία κέντρου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μόνο.

β) κατασκευή υπογείου σταθμού αυτοκινήτων μέχρι 1.000 θέσεων.

γ) δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων.

δ) ξενώνας δυναμικού μικρότερου των 50 κλινών.

 

Β. 1. Ζώνη ΙΙ στην οποία επιτρέπονται οι παρακάτω χρήσεις:

 

α) κατοικίες.

β) ξενοδοχεία, λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις.

γ) πολιτιστικά κτίρια.

δ) κτίρια πρωτοβάθμιας - δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης και φροντιστήρια.

ε) θρησκευτικοί χώροι.

στ) χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων.

ζ) παιδικές χαρές.

η) κτίρια κοινωνικής πρόνοιας και ειδικότερα:

παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς δυναμικότητας μικροτέρας των 50 ατόμων.
ιδρύματα ατόμων με ειδικές ανάγκες δυναμικότητας μικροτέρας των 50 ατόμων.
οίκοι ευγηρίας δυναμικότητας μικροτέρας των 50 ατόμων.
οικοτροφεία παιδιών κάτω των 6 ετών δυναμικότητας μικροτέρας των 50 ατόμων.

 

2. Κατ' εξαίρεση και μετά από σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Πολεοδομικού Αρχιτεκτονικού Ελέγχου και του Δημοτικού Συμβουλίου επιτρέπονται:

 

α) Γραφεία.

β) Χώροι συνάθροισης κοινού και ειδικότερα θέατρα και κινηματογράφοι.

 

Γ. 1. Ζώνη ΙΙΙ στην οποία επιτρέπονται οι παρακάτω χρήσεις:

 

α. Κατοικίες.

β. Παιδικές χαρές.

γ. Πολιτιστικά κτίρια.

δ. Θρησκευτικοί χώροι.

ε. Χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων.

 

2.1. Κατ' εξαίρεση και μετά από σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Πολεοδομικού Αρχιτεκτονικού Ελέγχου και του Δημοτικού Συμβουλίου επιτρέπονται:

 

α. Εστιατόρια, αναψυκτήρια.

β. Ξενοδοχεία, λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις.

γ. Κέντρα διασκέδασης, ταβέρνες, καφετέριες.

δ. Χώροι συνάθροισης κοινού και ειδικότερα θέατρα και κινηματογράφοι.

 

2.2. Στο ακίνητο επί των οδών Δεληγιάννη και Κολοκοτρώνη στην Πλατεία Κεφαλαρίου (ΕΝΤΕΛΒΑΙΣ) να παραμείνει η παραδοσιακή χρήση του χώρου αναψυχής και μόνο. Στο υπόγειο του κτιρίου που θα ανεγερθεί επιβάλλεται η κατασκευή σταθμού αυτοκινήτων μέχρι 85 θέσεων.

 

2.3. Τα ανεγερθησόμενα κτίρια στην ως άνω ζώνη μπορούν να φθάσουν μέχρι βάθους 40 m από τη ρυμοτομική γραμμή.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παράγραφος 1 τίθεται όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο IΙ)1 του άρθρου 2 του από 06-09-1990 προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ 517/Δ/1990) και τροποποιήθηκε με τις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 1 του από 23-07-1994 προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ 837/Δ/1994).

 

2. Κατ' εξαίρεση στα χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα κτίρια μετά από γνώμη της Επιτροπής Πολεοδομικού Αρχιτεκτονικού Ελέγχου και του δημοτικού συμβουλίου επιτρέπονται οι παρακάτω χρήσεις ανεξάρτητα από τις χρήσεις της ζώνης στην οποία βρίσκονται:

 

α) Ξενώνες (πέραν 20 κλινών).

β) Εστιατόρια.

γ) Βιβλιοθήκες.

δ) Ξενοδοχεία.

ε) Κτίρια επιστημονικής έρευνας.

στ) Ιατρεία και ιατρικά εργαστήρια.

ζ) Εκπαιδευτήρια.

η) Κτίρια κοινωνικής πρόνοιας.

θ) Εντευκτήρια αναγνωρισμένων συλλόγων (σε όλη την επιφάνεια του κτιρίου) εξαιρουμένων των χαρτοπαικτικών λεσχών.

ι) Πολιτιστικά κτίρια.

ι)α) Γραφεία.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παράγραφος 2 τίθεται όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο IΙ)2 του άρθρου 2 του από 06-09-1990 προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ 517/Δ/1990) και τροποποιήθηκε με την παράγραφο 3 του άρθρου 1 του από 23-07-1994 προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ 837/Δ/1994).

 

3. Χρήσεις που υπήρχαν κατά την 21-11-1983 ημέρα δημοσίευσης του από 20-10-1983 προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ 694/Δ/1983) επιτρέπεται να συνεχίσουν να λειτουργούν κατά παρέκκλιση από τις διατάξεις των προηγουμένων παραγράφων, εφόσον λειτουργούν βάσει νόμιμης άδειας, σε κατάλληλο γι' αυτές χώρο όπως ορίζουν οι σχετικές διατάξεις και επιπλέον μετά από γνώμη της Επιτροπής Πολεοδομικού Αρχιτεκτονικού Ελέγχου και του δημοτικού συμβουλίου, ότι δεν αποτελούν πηγή όχλησης για το περιβάλλον, την κυκλοφορία και ιδιαίτερα την κατοικία.

 

Οι χώροι που στεγάζονται οι ως άνω υφιστάμενες κατά παρέκκλιση χρήσεις, επιτρέπεται να μεταβιβάζονται ή να ενοικιάζονται σε νέο χρήστη, απαγορεύεται όμως οποιαδήποτε επέκτασή τους.

 

4. Επίσης, επιτρέπεται κατά παρέκκλιση από τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 η χορήγηση άδειας λειτουργίας επιχείρησης, εφόσον πληρούνται οι ειδικές για την εγκατάσταση της χρήσης διατάξεις και κατά την ημέρα δημοσίευσης του από 20-10-1983 προεδρικού διατάγματος είχε εκδοθεί άδεια έναρξης άσκησης επιτηδεύματος και είχε διαμορφωθεί ο χώρος για τη συγκεκριμένη χρήση.

 

5. Ειδικότερα δεν επιτρέπεται η λειτουργία οποιασδήποτε χρήσης, που άσχετα από το είδος της, το μέγεθός της, τον αριθμό των καθισμάτων της ή την ονομασία της, αποτελεί πηγή όχλησης για το περιβάλλον της για οποιοδήποτε λόγο και ιδιαίτερα τη νύχτα. Η απαγόρευση επιβάλλεται σε περίπτωση οποιαδήποτε όχλησης της κατοικίας ανεξάρτητα αν αυτή προκαλείται από τις εγκαταστάσεις των χώρων ή το προσωπικό ή την πελατεία (μεγάφωνα, μικρόφωνα, ενισχυτές, προσέλευση ή αποχώρηση πελατών, κυκλοφοριακά προβλήματα). Σ' αυτή την περίπτωση το θέμα παραπέμπεται στις αρμόδιες αρχές για να προβούν στις σχετικές νόμιμες ενέργειες που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

 

6. Δεν επιτρέπεται η χρήση και η κατάληψη των πεζοδρομίων - πεζοδρόμων και δρόμων για εξυπηρέτηση και υπαίθρια επέκταση των καταστημάτων της περιοχής, παρά μόνο με έγκριση του Δήμου και της Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου.

 

7. Απαγορεύεται η μεταφορά συντελεστή δόμησης στο παραδοσιακό τμήμα του Δήμου Κηφισιάς με εξαίρεση το τμήμα της Λεωφόρου Κηφισίας, που εμπίπτει σ' αυτό, όπου επιτρέπεται η μεταφορά συντελεστή δόμησης με την προϋπόθεση ότι το ύψος του κτιρίου δεν θα υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παράγραφος 7 προστέθηκε με την παράγραφο IΙ)3 του άρθρου 2 του από 06-09-1990 προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ 517/Δ/1990).

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παράγραφος 7 καταργήθηκε με το άρθρο 2 του από 23-07-1994 προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ 837/Δ/1994).

 

8. Ανεξαρτήτως ζώνης εντός του παραδοσιακού τμήματος της Κηφισιάς επιτρέπεται η λειτουργία γραφείου Ελληνικών Ταχυδρομείων μετά τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού συμβουλίου

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παράγραφος 8 προστέθηκε με το άρθρο 1 του από 05-07-1995 προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ 542/Δ/1995).

 Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.