Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο | | | Νέοι χρήστες | Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο. | Δημιουργία νέου λογαριασμού | | |
Έγκριση Αρχιτεκτονικής Μελέτης
Ι. Ποιοτικά κριτήρια για τα ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών
Κύριο χαρακτηριστικό της μελέτης τουριστικής εγκατάστασης είναι η ενδιαφέρουσα και άρτια αρχιτεκτονική σύνθεση που θα λαμβάνει υπ' όψη τις ακόλουθες αρχές:
Α. Λειτουργία
1. Η οργάνωση του κτιρίου θα είναι ορθολογική με στόχο την αποτελεσματικότητα και πρακτικότητα στη λειτουργία της μονάδας.
2. Να υπάρχουν ομαδοποιήσεις συναφών λειτουργιών (χώροι διοίκησης, χώροι εστίασης, χώροι υπνοδωματίων, χώροι ψυχαγωγίας, χώροι προσωπικού κ.λ.π.) και να αποφεύγεται η διασταύρωση κυκλοφορίας δύο διαφορετικών ειδών λειτουργιών, χωρίς αυτό να αποβαίνει εις βάρος της ποιότητας του τελικού αποτελέσματος.
3. Να προβλέπεται λειτουργικά σωστή σχέση, κύριων χώρων με τους αντίστοιχους βοηθητικούς χώρους που τους εξυπηρετούν (π.χ. σχέση εστιατορίου και μαγειρείου).
4. Να προβλέπεται λειτουργικά σωστή σχέση των βοηθητικών χώρων μεταξύ τους (π.χ. σχέση μαγειρείου με αποθήκες τροφίμων).
5. Να προβλέπεται λειτουργικά σωστή σχέση υπαίθριων και ημιυπαίθριων χώρων με τους αντίστοιχους κλειστούς (κύρια είσοδος - βεράντες - υπηρεσιακή είσοδος - ενοποίηση εσωτερικού και εξωτερικού χώρου).
6. Να προβλέπεται στην αρχιτεκτονική μελέτη ορθολογική οργάνωση του υπαίθριου περιβάλλοντος χώρου με τους ίδιους στόχους σύνθεσης, που αφορούν στην οργάνωση του κτιρίου (κεντρική είσοδος, υπηρεσιακή είσοδος, χώροι στάθμευσης, χώροι άθλησης, πισίνες κ.λ.π.).
7. Η αρχιτεκτονική λύση θα λαμβάνει υπόψη την άνετη και ασφαλή διακίνηση και διαμονή, πελατών και εργαζομένων, όποια και αν είναι η σωματική ή νοητική κατάσταση αυτών.
Β. Μορφολογία
Η αρχιτεκτονική σύνθεση της τουριστικής εγκατάστασης θα λαμβάνει υπόψη:
1. Το ευρύτερο φυσικό και δομημένο περιβάλλον.
2. Τη μορφολογία του εδάφους του οικοπέδου.
3. Τις τοπικές κλιματολογικές συνθήκες και τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα της περιοχής (π.χ. για την επιλογή του τρόπου επικάλυψης του κτιρίου με στέγη ή με δώμα προτιμάται η κυρίαρχη παραδοσιακή τάση της περιοχής σαν είδος στέγης χωρίς να απαιτείται απαραιτήτως το ίδιο υλικό).
Επιπλέον θα γίνεται ιδιαίτερη προσπάθεια να αποφεύγεται στις εκτός σχεδίου περιοχές η κατασκευή υψηλών (άνω των 11.00 m - 3 ορόφων) κτιρίων ακόμα και όταν ειδικές διατάξεις το επιτρέπουν.
Γίνονται δεκτές αρχιτεκτονικές μελέτες, που προτείνουν νέες και πρωτότυπες μορφές που υπαγορεύονται από τον τρόπο και τα υλικά κατασκευής αρκεί να εφαρμόζονται οι παραπάνω αρχές.
Γ. Ειδικές απαιτήσεις
1. Για τα υπνοδωμάτια και όλους τους χώρους κύριας χρήσης πελατών υποχρεωτικούς (ΝΑΙ) και προαιρετικούς (ΠΡ) απαιτείται εξασφαλισμένη απόσταση ελεύθερης θέας 6.00 m (απόσταση ανοίγματος από το πλησιέστερο εμπόδιο στην ίδια ή την όμορη ιδιοκτησία, όπου υπάρχει ή μπορεί να κατασκευασθεί κτίριο, σύμφωνα με τους όρους δόμησης και τον ισχύοντα Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό), έκτος αν ρητά αναφέρεται στις τεχνικές προδιαγραφές, ότι γίνεται δεκτή ελεύθερη θέα κατά Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό.
2. Σε περίπτωση που το άνοιγμα του χώρου κύριας χρήσης βρίσκεται σε δρόμο με πλάτος μικρότερο των 6.00 m η απαιτούμενη ελεύθερη θέα θα εξασφαλίζεται με ανάλογη υποχώρηση της οικοδομής ή τμήματος αυτής.
3. Η παραπάνω απαίτηση δεν έχει εφαρμογή στα ξενοδοχεία κλασσικού τύπου και στα ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων κατηγορίας 1*.
4. Για τα ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών, αναφέρονται στις τεχνικές προδιαγραφές, οι βοηθητικοί χώροι με τη χρήση τους και το ελάχιστο ανά κλίνη εμβαδόν. Οι χώροι αυτοί, θεωρούνται καθαροί και πρέπει να προβλέπονται στην κατάλληλη για τη λειτουργία τους θέση.
5. Στην αρχιτεκτονική μελέτη που κατατίθεται προς έλεγχο, πρέπει να αναγράφεται με σαφήνεια η χρήση των βοηθητικών χώρων. Είναι δυνατόν να γίνουν δεκτοί βοηθητικοί χώροι με εμβαδόν μεγαλύτερο κατά 100% (διπλάσιο) το πολύ του οριζόμενου ως ελάχιστου, από τις προδιαγραφές.
6. Πέραν αυτού του ποσοστού, είναι δυνατόν να δοθεί έγκριση, αλλά μόνο μετά από σαφή αιτιολόγηση, από το συντάκτη της μελέτης διπλωματούχο αρχιτέκτονα ή πολιτικό μηχανικό, και ύστερα από εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας και απόφασης του Γενικού Διευθυντή της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
7. Επίσης είναι δυνατόν να προβλέπονται βοηθητικοί χώροι, εκτός των αναγραφομένων στις προδιαγραφές, εάν στο ξενοδοχείο περιλαμβάνονται Προαιρετικές, (ΠΡ) χρήσεις, επί πλέον των υποχρεωτικών (ΝΑΙ), οι οποίες γίνονται δεκτές κατά τον έλεγχο και οι οποίες απαιτούν πρόσθετα βοηθητικά.
8. Οι βοηθητικοί χώροι μπορούν να προβλέπονται στο υπόγειο και δεν υπολογίζονται στο Συντελεστή Δόμησης, εκτός από τους χώρους για τους οποίους ρητά ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία, ότι υπολογίζονται στο συντελεστή δόμησης (π.χ. μαγειρείο, εστιατόριο προσωπικού, υπνοδωμάτια προσωπικού κ.λ.π.), οπότε εφαρμόζονται και τα ορισμένα από το Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό, για τον αερισμό, ηλιασμό και λοιπά χαρακτηριστικά των χώρων.
9. Εφόσον η μονάδα βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως και η προστιθέμενη δυναμικότητα υπερβαίνει το 10% της αρχικής δυναμικότητας ή τις 20 κλίνες απαιτείται και νέα προέγκριση χωροθέτησης και έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση 1661/1994 (ΦΕΚ 786/Β/1994).
10. Εάν η επέκταση γίνεται με προσάρτηση νέου οικοπέδου γηπέδου, τότε στην επέκταση και στο σύνολο των κοινόχρηστων χώρων, εφαρμόζονται οι τεχνικές προδιαγραφές του παρόντος καθώς και οι προβλέψεις για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ).
11. Αλλαγή της λειτουργικής μορφής του ξενοδοχείου π.χ. από ξενοδοχείο κλασσικού τύπου σε ξενοδοχείο τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων, γίνεται σύμφωνα με τις Τεχνικές Προδιαγραφές του παρόντος και επανεξετάζεται και η καταλληλότητα του οικοπέδου γηπέδου, σε ένα στάδιο, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των τεχνικών προδιαγραφών, για τη συγκεκριμένη νέα λειτουργική μορφή.
ΙΙ. Δικαιολογητικά έγκρισης αρχιτεκτονικής μελέτης ξενοδοχείων όλων των λειτουργικών μορφών
Μετά την έγκριση καταλληλότητας του οικοπέδου (Α στάδιο) ο ενδιαφερόμενος πρέπει να υποβάλει στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού για έγκριση, αρχιτεκτονική μελέτη που να έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες τεχνικές προδιαγραφές και τους ισχύοντες στην περιοχή του οικοπέδου / γηπέδου όρους δόμησης. Ο φάκελος της μελέτης πρέπει να περιλαμβάνει τα παρακάτω στοιχεία:
1. Αίτηση με τα στοιχεία του ιδιοκτήτη ή των ιδιοκτητών του οικοπέδου στο όνομα του οποίου έχει εγκριθεί η καταλληλότητα του οικοπέδου / γηπέδου.
2. Φωτοαντίγραφο του εγγράφου έγκρισης της καταλληλότητας του οικοπέδου / γηπέδου.
3. Διπλότυπο κατάθεσης στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος της κατά νόμο αμοιβής της αρχιτεκτονικής μελέτης στο όνομα του συντάκτη της διπλωματούχου αρχιτέκτονα ή πολιτικού μηχανικού.
4. Αρχιτεκτονική μελέτη που θα περιλαμβάνει κατ' ελάχιστον σχέδια:
Όλων των κτισμάτων:
α. Όψεις 4 σε κλίμακα 1:50
β. Τομές τουλάχιστον 2 σε κλίμακα 1:50
γ. Κατόψεις όπου θα σημειώνονται: οι πλήρεις διαστάσεις, τα εμβαδά των χώρων, η επίπλωση, ο εξοπλισμός σε είδη υγιεινής, ανελκυστήρες αναβατόρια ράμπες για άτομα μειωμένης κινητικότητας κ.λ.π. Επίσης θα σημειώνονται και οι σχετικές στάθμες εσωτερικών χώρων και περιβάλλοντα χώρου. Σε κάθε χώρο θα αναγράφεται ο χαρακτηρισμός του. Εάν ο συγκεκριμένος χώρος (δωμάτιο, WC, ανελκυστήρας, τηλεφωνικός θάλαμος κ.λ.π.) προορίζεται και για άτομα μειωμένης κινητικότητας, θα σημειώνεται με την ένδειξη (ΑΜΚ) στη κάτοψη. Στις ράμπες θα αναγράφεται η κλίση τους.
Α. Όλα τα αρχιτεκτονικά σχέδια των μονίμων κτισμάτων κατατίθενται σε κλίμακα 1:50.
Β. Σε περίπτωση πολύ μεγάλων σχεδίων (πίνακες μεγαλύτεροι του 0,70 x 1,00 m) είναι δεκτά και σχέδια σε κλίμακα 1:100 ή 1:200 με την προϋπόθεση ότι θα προσκομίζονται λεπτομέρειες δωματίων και κοινόχρηστων χώρων σε κλίμακα τουλάχιστον 1:50.
Γ. Ειδικότερα τα δωμάτια και τα λουτρά για άτομα μειωμένης κινητικότητας, θα υποβάλλονται σε λεπτομέρεια 1:20 (κατόψεις - τομές) και θα σημειώνονται όλες οι διαστάσεις, οι χειρολαβές κ.λ.π. Στα σχέδια αυτά (κλίμακα 1:20) κατόψεων και τομών των ειδικών δωματίων και λουτρών, θα αναγράφεται υπόμνημα, όπου θα περιγράφονται όλα τα χρησιμοποιούμενα ειδικά εξαρτήματα.
Δ. Γενικό τοπογραφικό της ευρύτερης περιοχής ή απόσπασμα χάρτη με κλίμακα 1:20.000 ως 1:50.000 όπου θα φαίνεται η θέση του οικοπέδου σημειωμένη με κόκκινο μελάνι και ο συσχετισμός του με δημόσιους χώρους (εκκλησία, πλατεία, κ.λ.π.), ο δρόμος προσπέλασης και το πλάτος του και η ακτή αν πρόκειται για παραθαλάσσιο οικόπεδο / γήπεδο. Επίσης θα αναγράφεται η χιλιομετρική απόσταση από τον πλησιέστερο Δήμο ή Οικισμό.
Ε. Διάγραμμα κάλυψης του οικοπέδου / γηπέδου, σε κλίμακα 1:500 ή 1:200 όπου θα αναγράφονται το εμβαδόν του οικοπέδου / γηπέδου οι ισχύοντες στην περιοχή όροι δόμησης, οι επιτρεπόμενες επιφάνειες και οι αντίστοιχες πραγματοποιούμενες αναλυτικά και συνολικά.
Θα εμφανίζονται μόνο τα κτίσματα με τις αποστάσεις τους από τα όρια, την απόσταση από την ακτογραμμή ή τη γραμμή αιγιαλού και την απόσταση από το δρόμο.
Επίσης θα σημειώνεται το οικοδομήσιμο τμήμα του οικοπέδου / γηπέδου.
Το διάγραμμα κάλυψης πρέπει να είναι θεωρημένο από το αρμόδιο πολεοδομικό γραφείο για τους γενικούς ή ειδικούς όρους δόμησης που ισχύουν στην περιοχή, για το τι προβλέπεται από τη ρυθμιστική μελέτη, αν υπάρχει ή όχι αναστολή οικοδομικών εργασιών στην περιοχή και αν έχουν ήδη αρχίσει οι οικοδομικές εργασίες.
Τα παραπάνω μπορούν να βεβαιώνονται από το διπλωματούχο αρχιτέκτονα ή πολιτικό μηχανικό με Υπεύθυνη Δήλωση του νόμου 1599/1986 άρθρο 8 με την προϋπόθεση ότι ισχύουν οι ίδιοι όροι δόμησης και λοιπές διατάξεις όπως είχαν βεβαιωθεί στο πρώτο στάδιο (έγκριση καταλληλότητας οικοπέδου / γηπέδου), από το αρμόδιο πολεοδομικό γραφείο.
ΣΤ. Τοπογραφικό γενικής διάταξης υπό κλίμακα 1:200 ή 1:500 στο οποίο θα περιλαμβάνονται:
i. Διαστάσεις οικοπέδου / γηπέδου (περιμετρικές)
ii. Προσανατολισμός
iii. Θέση βιολογικού καθαρισμού
iv. Οδός προσπέλασης με το πλάτος και το χαρακτηρισμό της
v. Κόμβος κυκλοφοριακής συνδέσεως όπως αυτός έχει εγκριθεί από την αρμόδια Υπηρεσία
vi. Γραμμή αιγιαλού και παραλίας εφόσον έχουν καθορισθεί ή η διαχωριστική γραμμή ξηράς - θάλασσας.
vii. Μόνιμα κτίσματα: με σύμβολα (Α), (Β), (Γ), κ.λ.π.
viii. Οδικό δίκτυο με τα πλάτη των δρόμων και το χαρακτηρισμό τους (δρόμοι για αυτοκίνητα - πεζόδρομοι)
ix. Χώροι στάθμευσης - αθλοπαιδιές κ.λ.π. άλλες χρήσεις που προβλέπονται στη μελέτη, με αντίστοιχους συμβολισμούς.
x. Υπόμνημα (1) που θα περιλαμβάνει τις χρήσεις που αντιστοιχούν στα συμβολικά γράμματα (Α), (Β) ... κ.λ.π. Τις επιμέρους δυναμικότητες και τέλος τη συνολική δυναμικότητα της μονάδας.
xi. Υπόμνημα (2) που θα περιλαμβάνει τις απαιτήσεις του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού σε κοινόχρηστους χώρους, σε m2 και τα αντίστοιχα πραγματοποιούμενα στη μελέτη.
xii. Περίφραξη: Πάνω στο τοπογραφικό γενικής διάταξης σημειώνεται από το μελετητή με το συμβολισμό -Χ-Χ-Χ-Χ- η θέση της προτεινόμενης περίφραξης.
Σημείωση:
α) Όλα τα σχέδια πρέπει να είναι σφραγισμένα και υπογραμμένα από το συντάκτη της μελέτης διπλωματούχο αρχιτέκτονα ή πολιτικό μηχανικό και υποβάλλονται στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού σε τρεις σειρές τουλάχιστον.
Κάθε μία σειρά πρέπει να τίθεται σε χωριστό φάκελο και όλες μαζί σ' ένα μεγαλύτερο φάκελο. Σε όλους τους φακέλους θα αναγράφονται τα στοιχεία του ιδιοκτήτη.
Κάθε μία σειρά πρέπει να είναι χαρτοσημασμένη κατά σχέδιο με χαρτόσημο Δημοσίου και μηχανόσημο σύμφωνα με τα ισχύοντα (είναι δυνατόν τα χαρτόσημα να αντικατασταθούν με το ισόποσο παράβολο Δημοσίου, όχι όμως και τα Μηχανόσημα, τα οποία πρέπει να επικολλούνται στα σχέδια).
β) Αν ο ενδιαφερόμενος θέλει περισσότερες από μία σειρές εγκεκριμένες σχεδίων οι επιπλέον σειρές χαρτοσημαίνονται ως άνω.
γ) Αν ο ενδιαφερόμενος μετά τη διεκπεραίωση του φακέλου χρειαστεί επιπλέον αντίγραφα της θεωρημένης μελέτης θα ζητά από την αρμόδια υπηρεσία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού επικυρωμένα φωτοαντίγραφα της πρωτότυπης σειράς που βρίσκεται στο Αρχείο.
Ζ. Τεχνική Έκθεση: θα συμπληρώνεται από το μελετητή διπλωματούχο αρχιτέκτονα ή πολιτικό μηχανικό το ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ (2).
Σημείωση:
Α. Για την περίπτωση τροποποιήσεως των σχεδίων και επεκτάσεως μέσα στο ίδιο οικόπεδο/ γήπεδο απαιτούνται τα ίδια ως άνω δικαιολογητικά.
Β. Για την περίπτωση τροποποιήσεων μόνο δεν απαιτείται τεχνική έκθεση.
5. Λοιπά δικαιολογητικά:
Κατά την υποβολή της αρχιτεκτονικής μελέτης υποβάλλονται επιπλέον όσα έγγραφα και εγκρίσεις συναρμοδίων φορέων έχουν ζητηθεί στο έγγραφο της έγκρισης καταλληλότητας του οικοπέδου / γηπέδου, π.χ. έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης κ.λ.π.
Επίσης υποβάλλονται:
1. Η Έγκριση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία, κατατίθεται στην υπηρεσία στο στάδιο χορήγησης του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας όπως προβλέπεται στο άρθρο 34 του νόμου 3498/2006.
2. Διπλότυπο της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος για την κατάθεση της κατά νόμο αμοιβής της αρχιτεκτονικής μελέτης, στο όνομα του συντάκτη διπλωματούχου αρχιτέκτονα ή πολιτικού μηχανικού (Απόφαση Γενικού Γραμματέα Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με αριθμό πρωτοκόλλου 523803/27-06-1989 Υποβολή ιδιωτικών μελετών για έγκριση στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού).
Η έγκριση αρχιτεκτονικής μελέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ισχύει για 4 χρόνια. Αν εν τω μεταξύ έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια, η διάρκεια ισχύος της έγκρισης Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ακολουθεί τη διάρκεια ισχύος της οικοδομικής αδείας.
Αν μετά την παρέλευση της τετραετίας δεν έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια ή η άδεια που έχει εκδοθεί έχει εκπνεύσει ανεκτέλεστη, απαιτείται ανανέωση της έγκρισης της μελέτης από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, που γίνεται σύμφωνα με τους όρους δόμησης και τις προδιαγραφές του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, που ισχύουν όταν γίνεται η ανανέωση.
Για την ανανέωση της έγκρισης αρχιτεκτονικής μελέτης από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού εφόσον δεν έχουν αλλάξει οι όροι δόμησης και οι προδιαγραφές του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού απαιτούνται τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
α. Αίτηση
β. Δήλωση του νόμου 1599/1986 του μελετητή, διπλωματούχου αρχιτέκτονα ή πολιτικού μηχανικού, ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι όροι δόμησης της αρχικής έγκρισης.
γ. Υπεύθυνη δήλωση νόμου 1599/1986, του ιδιοκτήτη ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν έχει μεταβληθεί σε σχέση με αυτό που ίσχυε στην προηγούμενη έγκριση.
δ. Υπεύθυνη δήλωση του μελετητή, διπλωματούχου αρχιτέκτονα ή πολιτικού μηχανικού, ότι τα στοιχεία των τοπογραφικών, φωτογραφιών και της τεχνικής έκθεσης δεν έχουν μεταβληθεί.
ε. Φωτοαντίγραφα των εγκρίσεων καταλληλότητας και αρχιτεκτονικής μελέτης (αντίγραφα εγγράφων).
στ. Η Έγκριση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία, κατατίθεται στην υπηρεσία στο στάδιο χορήγησης του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας όπως προβλέπεται στο άρθρο 34 του νόμου 3498/2006.
Για την ανανέωση της έγκρισης αρχιτεκτονικής μελέτης, εφόσον έχουν αλλάξει οι όροι δόμησης ή οι προδιαγραφές του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, υποβάλλονται όλα τα δικαιολογητικά που αφορούν στην έγκριση αρχιτεκτονικής μελέτης.
Εφόσον η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έχει λήξει, απαιτείται νέα κοινή υπουργική απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, εγκεκριμένη από Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού - Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων.
Υποδείγματα για έγκριση αρχιτεκτονικής μελέτης
Υπόδειγμα 1: Αίτηση για έγκριση αρχιτεκτονικής μελέτης
|
Προς: Τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού
Διεύθυνση Β Τμήμα Β5 (γραφείο 260)
Αμερικής 2)β Αθήναι ΤΚ 10564
|
Αίτηση
Επώνυμο:
Όνομα:
Όνομα πατρός:
Όνομα συζύγου:
Διεύθυνση κατοικίας:
Οδός:
Αριθμός:
Περιοχή ή ΤΚ:
Πόλη:
Επαρχία:
Τηλέφωνο:
Fax:
Ηλεκτρονική διεύθυνση:
Ημερομηνία υποβολής:
|
Σας υποβάλλω τα συνημμένα δικαιολογητικά και παρακαλώ να μου χορηγήσετε την απαιτούμενη - έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης για ανέγερση ή επέκταση λειτουργούντος ξενοδοχείου, ή μετατροπή και επέκταση υφιστάμενου κτίσματος σε:
1) Ξενοδοχείο κλασσικού τύπου
2) Ξενοδοχείο τύπου motel
3) Ξενοδοχείο τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων
4) Ξενοδοχείο μικτού τύπου
Τάξης
Κλινών
Στην περιοχή Δήμου
Νομού
Προηγούμενη έγκριση αρχιτεκτονικής μελέτης με αριθμό πρωτοκόλλου Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού __________
|
Συνημμένα:
Α) Αντίγραφο της Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων με συνημμένο τεύχος της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
Β) Φωτοαντίγραφο έγκρισης καταλληλότητας ή φωτοαντίγραφο προηγούμενης έγκρισης αρχιτεκτονικής μελέτης.
Γ) Γραμμάτιο καταθέσεως παραβόλου
Δ) Γραμμάτιο κατάθεσης στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, της νόμιμης αμοιβής αρχιτεκτονικής μελέτης στο όνομα του συντάκτη της διπλωματούχου αρχιτέκτονα ή πολιτικού μηχανικού
Ε) Αρχιτεκτονική μελέτη σε ____ σειρές & Τεχνική Έκθεση σε ____ αντίγραφα
ΣΤ) Πρόσθετα δικαιολογητικά, που ζητήθηκαν στη φάση έγκρισης καταλληλότητας
1)
2)
3)
|
Ο Αιτών
υπογραφή
______________________________
|
Υπόδειγμα 2: Τεχνική έκθεση
Τεχνική Έκθεση
|
Λειτουργική μορφή τουριστικής εγκατάστασης
|
Τάξη
|
|
|
Ονοματεπώνυμο ιδιοκτήτη
|
ή επωνυμία εταιρίας
|
θέση
|
|
τοποθεσία
|
|
πόλη
|
|
νομός
|
|
εμβαδόν οικοπέδου σε m2
|
|
δυναμικότητα σε κλίνες
|
|
Υλικά και τρόπος κατασκευής
|
|
Εργασίες
|
Περιγραφή
|
1.
|
θεμελίωση
|
|
2.
|
φέρων οργανισμός
|
|
3.
|
τοίχοι
|
εσωτερικοί
|
|
εξωτερικοί
|
|
4.
|
δάπεδα
|
εσωτερικά
|
|
εξωτερικά
|
|
5.
|
βοηθητικοί χώροι
|
λουτρά
|
|
κουζίνες
|
|
6.
|
κουφώματα
|
εσωτερικά
|
|
εξωτερικά
|
|
7.
|
επιχρίσματα
|
εσωτερικά
|
|
εξωτερικά
|
|
8.
|
χρωματισμοί
|
εσωτερικοί
|
|
εξωτερικοί
|
|
9.
|
επικάλυψη
|
μόνωση δώματος
|
|
στέγη
|
|
10.
|
διαμόρφωση περιβάλλοντος
χώρου
|
φυτεύσεις
|
|
|
|
πλακοστρώσεις
|
|
|
|
άλλες διαμορφώσεις
|
|
11.
|
θέρμανση
|
|
|
12.
|
κεντρικός κλιματισμός
|
|
|
|
ύδρευση
|
|
|
13.
|
κρύο νερό
|
|
|
14.
|
ζεστό νερό
|
|
|
15.
|
μέθοδος αποχέτευσης
|
|
|
16.
|
ηλεκτρική εγκατάσταση
|
|
|
17.
|
τηλεφωνική σύνδεση
|
|
|
18.
|
αερισμός
λουτρών
|
τεχνητός
|
|
φυσικός
|
|
19.
|
αερισμός WC
|
|
|
20.
|
άλλες εγκαταστάσεις
|
|
|
Χρόνος αποπεράτωσης του έργου κατά προσέγγιση
Ο Μηχανικός
Σφραγίδα
Υπογραφή
Ημερομηνία
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρόν άρθρο τίθεται όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο Ι)γ της υπ' αριθμόν [Α] 15291/2009 απόφασης (ΦΕΚ 1842/Β/2009).
|
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρόν άρθρο καταργήθηκε με το άρθρο 8 της υπ' αριθμόν 216/2015 απόφασης (ΦΕΚ 10/Β/2015).
|