Νόμος 4452/17 - Άρθρο 22

Άρθρο 22: Ρυθμίσεις θεμάτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Το διδακτικό και ερευνητικό έργο στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας ασκείται από τους Καθηγητές, οι οποίοι διακρίνονται σε Καθηγητές πρώτης βαθμίδας (Καθηγητές), αναπληρωτές Καθηγητές και επίκουρους Καθηγητές.

 

2. Εντός προθεσμίας 2 μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, οι υπηρετούντες στο διδακτικό προσωπικό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας στις θέσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του προεδρικού διατάγματος [ΠΔ] 1233/1981 (ΦΕΚ 306/Α/1981), όπως έχει τροποποιηθεί με το τρίτο εδάφιο της παραγράφου Α.2 του άρθρου δέκατου τρίτου του νόμου [Ν] 4286/2014 (ΦΕΚ 194/Α/2014), μπορούν να ζητήσουν την ένταξή τους σε μια από τις βαθμίδες της παραγράφου 1 με αίτησή τους στην οποία ορίζεται και το γνωστικό αντικείμενο το οποίο θεραπεύουν κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος και η βαθμίδα στην οποία επιθυμούν να ενταχθούν. Η ένταξη γίνεται ύστερα από ουσιαστική αξιολόγηση και κρίση, σύμφωνα με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τα οποία προβλέπονται για την εκλογή σε θέση αντίστοιχης βαθμίδας των Καθηγητών των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Για το σκοπό αυτόν, συγκροτείται ειδική επταμελής επιτροπή κρίσης, η οποία συγκροτείται με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Υγείας και αποτελείται από Καθηγητές ίδιου ή συναφούς γνωστικού αντικειμένου και ίσης ή ανώτερης βαθμίδας από αυτήν για την οποία ζητείται η κρίση, οι οποίοι επιλέγονται από το μητρώο που προβλέπεται στο άρθρο 19 του νόμου 4009/2011 (ΦΕΚ 195/Α/2011).

 

Η επιτροπή κρίσης ύστερα από ουσιαστική αξιολόγηση με βάση τα υφιστάμενα για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα κριτήρια προτείνει την ένταξη ή μη, καθώς και τη βαθμίδα ένταξης του αιτούντος, ο οποίος διορίζεται με απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Υγείας, μεταφέροντας την τυχόν υφιστάμενη μονιμότητά του στη νέα θέση ένταξής του. Οι διατάξεις που διέπουν το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς του προσωπικού που εντάσσεται στις ως άνω βαθμίδες εξακολουθούν να ισχύουν και μετά την ένταξή του στις βαθμίδες αυτές. Εάν η κρίση είναι αρνητική, ο αιτών δύναται να ζητήσει επαναξιολόγηση για ένταξη μετά την πάροδο τουλάχιστον ενός έτους. Σε περίπτωση δεύτερης αρνητικής κρίσης για ένταξη σε βαθμίδα Καθηγητή, παραμένει στην προηγούμενη θέση του, η οποία μετατρέπεται αυτοδικαίως σε προσωρινή μόνιμη θέση, μέχρι τη με οποιονδήποτε τρόπο αποχώρησή του από την υπηρεσία. Στην τελευταία περίπτωση, οι διατάξεις που διέπουν την υπηρεσιακή κατάσταση και εξέλιξη, τις αποδοχές (μισθοδοσία, επιδόματα και αποζημιώσεις), το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς του προσωπικού που παραμένει σε προσωρινή μόνιμη θέση, εξακολουθούν να ισχύουν. Το αυτό ισχύει σε περίπτωση που μέλος του υπηρετούντος κατά τη δημοσίευση του παρόντος Διδακτικού Προσωπικού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας στις θέσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 3 του προεδρικού διατάγματος [ΠΔ] 1233/1981, όπως ισχύει, δεν ζητήσει την ένταξη σε βαθμίδα καθηγητή.

 

3. Οι θέσεις των ενταχθέντων σε βαθμίδες Καθηγητών κατά την παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου συνυπολογίζονται στις θέσεις Καθηγητών που συνιστώνται σύμφωνα με την περίπτωση α' της παραγράφου 4 του άρθρου 3 του νόμου 2194/1994 (ΦΕΚ 34/Α/1994).

 

4. Οι ενταχθέντες σε βαθμίδες Καθηγητών και οι τυχόν παραμένοντες σε προσωρινή μόνιμη θέση Διδακτικού Προσωπικού συγκροτούν τη Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) της Σχολής, η οποία έως τη συγκρότηση των οργάνων διοίκησης με την έκδοση των προβλεπομένων από το άρθρο 3 του νόμου 2194/1994 (ΦΕΚ 34/Α/1994) προεδρικών διαταγμάτων ασκεί τη διοίκηση της σχολής και εκλέγει τον κοσμήτορα και αναπληρωτή κοσμήτορα.

 



Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.