Νόμος 3922/11 - Άρθρο 19

Άρθρο 19: Ρύθμιση θεμάτων Κέντρου Ελέγχου Αποστολών λήψης και διανομής δορυφορικών σημάτων κινδύνου


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Οι υπηρεσίες ελέγχου αποστολών λήψης και διανομής δορυφορικών σημάτων κινδύνου, για θέματα έρευνας και διάσωσης, που προβλέπονται από τις διατάξεις των άρθρων 1 έως 6 του νόμου [Ν] 1844/1989 (ΦΕΚ 100/Α/1989), παρέχονται από το Λιμενικό Σώμα και την Πολεμική Αεροπορία με τη συνδρομή και συνεργασία εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων μέσω του ομώνυμου Κέντρου Ελέγχου Αποστολών (ΚΕΑ) λήψης και διανομής δορυφορικών σημάτων κινδύνου. Διοικητής του Κέντρου Ελέγχου Αποστολών λήψης και διανομής δορυφορικών σημάτων κινδύνου ορίζεται από τον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής ανώτερος Αξιωματικός του Σώματος.

 

2. Με προεδρικό διάταγμα, που προτείνεται από τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, ρυθμίζονται τα θέματα οργάνωσης και λειτουργίας του Κέντρου Ελέγχου Αποστολών λήψης και διανομής δορυφορικών σημάτων κινδύνου και τα καθήκοντα του υπηρετούντος στο Κέντρο προσωπικού ανά ειδικότητα. Για τη ρύθμιση των θεμάτων αυτών λαμβάνονται υπόψη εγχειρίδια και οδηγίες διεθνών οργανισμών, που είναι αρμόδιοι για θέματα λήψης και διαχείρισης συναγερμών κινδύνου, που εκπέμπονται από ραδιοφάρους ένδειξης θέσης κινδύνου, με χρήση επίγειων και δορυφορικών συστημάτων και σκοπό την υποβοήθηση του έργου της έρευνας και διάσωσης.

 Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.