Νόμος 3057/02 - Άρθρο 50

Άρθρο 50


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

Μετά το άρθρο 127Β του νόμου 2725/1999 προστίθεται νέο άρθρο 128 ως εξής:

 

{Άρθρο 128: Αθλητικός Εισαγγελέας

 

1. Στις εισαγγελίες πλημμελειοδικών Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης ορίζεται από τον προϊστάμενο αυτών αρμόδιος για τον αθλητισμό εισαγγελέας, ο οποίος επιμελείται την άσκηση ποινικής δίωξης για ποινικά αδικήματα που τελούνται με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις ή κατά τη διάρκειά τους, καθώς και για αδικήματα που τελούνται από πρόσωπα που συμμετέχουν στη διοίκηση των αθλητικών φορέων κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων ή καθηκόντων τους. Ο αρμόδιος για τον αθλητισμό εισαγγελέας έχει επίσης την ευθύνη να εποπτεύει τη λειτουργία των συνδέσμων φιλάθλων, το έργο των αστυνομικών αρχών για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις και γενικά την εφαρμογή των ποινικών διατάξεων του παρόντος νόμου. Επίσης, συμμετέχει σε συσκέψεις που συγκαλεί η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας ή η αρμόδια αστυνομική αρχή, όταν το αντικείμενό τους εμπίπτει στις κατά τα ανωτέρω αρμοδιότητές του, και εποπτεύει την εκτέλεση των κύριων και παρεπόμενων ποινών που επιβλήθηκαν κατά τον παρόντα νόμο.

 

2. Το έργο των αρμόδιων για τον αθλητισμό εισαγγελέων εποπτεύει και συντονίζει αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που ορίζεται από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.}

 Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.