Νόμος 2336/95 - Άρθρο 16

Άρθρο 16


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

Στους επιλαχόντες δικαιούχους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που έχει παραχωρηθεί κατοικία με οριστικό παραχωρητήριο και κατοικούν σ αυτή επί τέσσερα (4) και πλέον συνεχή χρόνια, ως και στους επιλαχόντες που έχει παραχωρηθεί η χρήση κατοικίας με συμφωνητικό παραχώρησης και κατοικούν σ αυτή επί έξι (6) και πλέον χρόνια, αλλά στη συνέχεια με δικαστικές αποφάσεις δικαιώνονται οι αποκλεισθέντες από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας αρχικοί δικαιούχοι των κατοικιών αυτών, παραχωρείται άλλη κατοικία αναλόγου αξίας και εμβαδού με αυτήν που τους έχει παραχωρηθεί και η οποία βρίσκεται σε οικισμό του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας στον ίδιο νομό.

 

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ανάλογη κενή κατοικία ή διαμέρισμα, ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας είτε χορηγεί στο δικαιούχο άτοκο δάνειο για αγορά κατοικίας είτε αγοράζει και παραχωρεί στο δικαιούχο άλλη κατοικία ή διαμέρισμα με τους όρους του αρχικού οριστικού παραχωρητηρίου στην πρώτη περίπτωση και με όρους παραχωρητηρίου που ισχύουν κατά την παραχώρηση της κατοικίας στη δεύτερη περίπτωση. Τυχόν επιπλέον τίμημα για κατοικία σε οικισμό βαρύνει το δικαιούχο. Το επιπλέον τίμημα για την αγορά κατοικίας ή διαμερίσματος βαρύνει τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.

 Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.