Υγειονομική διάταξη 2280/83 - Άρθρο 1

Άρθρο 1: Σκοπός


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

Σκοπός της διάταξης είναι:

 

1. Η λήψη των κατάλληλων μέτρων ώστε να επιτευχθεί η προστασία από την ρύπανση και μόλυνση των φυσικών νερών που χρησιμοποιούνται για την ύδρευση της περιοχής Πρωτεύουσας ώστε:

 

α. Τα νερά των λιμνών Μαραθώνα, Σταμάτας, Υλίκης, Παραλίμνης και Μόρνου μετά από επεξεργασία καθαρισμού ισοδύναμη με κροκίδωση, καθίζηση, διήθηση και απολύμανση, να ικανοποιούν όλους του όρους που καθορίζονται για το πόσιμο νερό.

 

β. Τα νερά των παραπάνω λιμνών, καθώς και των νερών των ποταμών, παραποτάμων, ρεμάτων, αποστραγγιστικών τάφρων κ.λ.π. (Βοιωτικός Κηφισός, παραπόταμοι, κ.λ.π.) που εισρέουν σ' αυτές, να παραμένουν πάντοτε κατάλληλα για ύδρευση ζώων, αλιεία και άρδευση.

 

2. Η διατήρηση των νερών που αναφέρονται παραπάνω στην καθαρότερη δυνατή κατάσταση, η αποφυγή κατά το δυνατό κάθε περαιτέρω ρύπανσης και μόλυνσής τους, καθώς και ο περιορισμός της ρύπανσης και μόλυνσης που προκαλείται τώρα.

 

3. Η διατήρηση ιδιαίτερα της ποιότητας των νερών των λιμνών Υλίκης και Παραλίμνης στην καθαρότερη δυνατή κατάσταση, με σκοπό τη χρησιμοποίηση τους σαν εναλλακτική λύση, για την ύδρευση της περιοχής Πρωτεύουσας.

 Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.