Προεδρικό διάταγμα 410/95 - Άρθρο 77

Άρθρο 77: Παραίτηση ή θάνατος υποψηφίου δημάρχου ή προέδρου κοινότητας σε περίπτωση επαναληπτικής ψηφοφορίας


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Κατά την Επανάληψη της ψηφοφορίας ο υποψήφιας δήμαρχος ή πρόεδρος της κοινότητας μπορεί να παραιτηθεί από την υποψηφιότητά του. Η Παραίτηση γίνεται με γραπτή δήλωσή του που επιδίδεται με δικαστικό επιμελητή ή παραδίδεται με απόδειξη στον πρόεδρο του πρωτοδικείου ή στον ειρηνοδίκη την τρίτη ημέρα, το αργότερο, πριν από την επαναληπτική ψηφοφορία.

 

2. Αν ένας υποψήφιος δήμαρχος ή πρόεδρος κοινότητας παραιτηθεί ή πεθάνει, η πλειοψηφία των υποψηφίων του συνδυασμού του δηλώνει άλλο δήμαρχο ή πρόεδρο της κοινότητας.

 

3. Αν εκείνος που έχει δηλωθεί ως υποψήφιος δήμαρχος ή πρόεδρος κοινότητας είναι υποψήφιος σύμβουλος του συνδυασμού, η θέση του ως συμβούλου μένει κενή.

 

4. Η δήλωση για το νέο υποψήφιο δήμαρχο ή πρόεδρο κοινότητας επιδίδεται με δικαστικό επιμελητή ή παραδίδεται με απόδειξη στον πρόεδρο του πρωτοδικείου ή στον ειρηνοδίκη, τη δεύτερη ημέρα πριν από την ψηφοφορία το αργότερο. Το αρμόδιο δικαστήριο ανακηρύσσει το νέο υποψήφιο σε δημόσια συνεδρίαση ακόμη και την παραμονή της ψηφοφορίας.

 

5. Αν δεν υποβληθεί δήλωση, δεν ανακηρύσσεται κανένας υποψήφιος και εκλέγεται δήμαρχος ή πρόεδρος της κοινότητας, όποιος σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού λάβει τους περισσότερους ψήφους προτιμήσεως στην επαναληπτική ψηφοφορία.

 

6. Η επαναληπτική ψηφοφορία γίνεται εμπρός στις ίδιες εφορευτικές Επιτροπές και στους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους.

 Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.