Νομοθετικό διάταγμα 187/73 - Άρθρο 93

Άρθρο 93: Γραφεία ευρέσεως ναυτικής εργασίας


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Η εύρεσις εργασίας εις τους ναυτικούς ενεργείται υποχρεωτικώς κατά τα δια προεδρικού διατάγματος οριζόμενα, μέσω των γραφείων ευρέσεως ναυτικής εργασίας, εις ους δε λιμένας δεν λειτουργεί τοιούτον, μέσω των Λιμενικών Αρχών, θεωρουμένων ως προς την άσκηση της αρμοδιότητος ταύτης ως παραρτημάτων του στο Πειραιά Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας.

 

2. Οι ναυτικοί, απολυόμενοι εις ελληνικό λιμένα ή επαναπατριζόμενοι, υποχρεούνται να εγγραφούν εις τηρούμενους παρά των γραφείων ευρέσεως ναυτικής εργασίας ή των κεντρικών λιμεναρχείων, λιμεναρχείων και υπολιμεναρχείων καταλόγους των μη εργαζομένων ναυτικών.

 

3. Κατά την εύρεση ναυτικής εργασίας, ο μεν ναυτικός έχει το δικαίωμα της επιλογής του πλοίου, ο δε πλοίαρχος ή πλοιοκτήτης το της επιλογής του πληρώματος.

 

4. Τα αφορώντα εις την οργάνωση και λειτουργία των γραφείων ευρέσεως ναυτικής εργασίας ορισθήσονται δια κανονισμών εγκρινομένων δι' υπουργικών αποφάσεων.

 Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.