Νόμος 867/79 - Άρθρο 13

Άρθρο 13


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Προκειμένου περί της περιοχής Άνω Πόλεως Θεσσαλονίκης, η οποία ορίζεται υπό των τειχών και των οδών Ολυμπιάδος και Αθηνάς και μέχρι της εγκρίσεως νέου ρυμοτομικού σχεδίου και όρων δομήσεως της περιοχής ταύτης, επιτρέπεται όπως κατά την ανακατασκευή των εκ των σεισμών οικοδομών που καταστράφηκαν τοποθετούνται αυτές εις την υπό της Υπηρεσίας Αποκαταστάσεως Σεισμοπλήκτων Βορείου Ελλάδος καθοριζόμενη θέσιν, βάσει της προόδου της μελέτης του νέου ρυμοτομικού σχεδίου, έστω και εάν η θέσις αυτή ευρίσκεται εκτός της υπό του υπάρχοντος σχεδίου προβλεπομένης οικοδομικής γραμμής. Υπό της αυτής Υπηρεσίας εγκρίνεται επίσης η ελευθέρα τοποθέτησις του ακαλύπτου χώρου και των κτιριακών όγκων. Εις πάσαν περίπτωσιν δεν επιτρέπεται αύξησις του συντελεστού δομήσεως του οικοπέδου. Τα αυτά εφαρμόζονται αναλόγως και εις περίπτωσιν ευρέων επισκευών οικοδομών της περιοχής.

 

2. Οι διατάξεις του προεδρικού διατάγματος [ΠΔ] 09-09-1977 περί χορηγήσεως αδειών προς αποκατάστασιν ζημιών που προξένησε ο πόλεμος επί μη αρτίων οικοπέδων εφαρμόζονται και εις την περίπτωσιν της Άνω Πόλεως, επιφυλασσομένων των διατάξεων της προηγουμένης παραγράφου του παρόντος.

 Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.