Νόμος 4508/17 - Άρθρο 13

Άρθρο 13: Επιστροφή διαστημικού αντικείμενου


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Με την επιφύλαξη μέτρων που αφορούν την ασφάλεια και προστασία αγαθών και προσώπων, κάθε διαστημικό αντικείμενο που βρίσκεται ή εντοπίζεται σε ελληνικό έδαφος ή σε τοποθεσία που υπόκειται στη ελληνική δικαιοδοσία, επιστρέφεται αμελλητί στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες και ενημερώνουν αμέσως τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, προκειμένου να διευθετήσει την επιστροφή του εν λόγω αντικειμένου στο Κράτος όπου έχει αρχειοθετηθεί, σύμφωνα με τη Συμφωνία για τη Διάσωση Αστροναυτών και την Επιστροφή Διαστημικών Αντικειμένων.

 

2. Όταν απαιτείται έρευνα για την αναγνώριση του Κράτους όπου έχει αρχειοθετηθεί το διαστημικό αντικείμενο ή του Κράτους Εκτόξευσης, λαμβάνεται από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κάθε αναγκαίο μέτρο για τη διαφύλαξη του αντικειμένου ή των αντικειμένων που ανευρίσκονται ή εντοπίζονται.

 

3. Όταν το αντικείμενο επιστρέφεται στην αρμόδια αρχή ή, εφόσον είναι αναγκαίο πριν από την επιστροφή του, λαμβάνεται κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία των δικαιωμάτων των θυμάτων, καθώς και των περιουσιών που υπέστησαν ζημία από το διαστημικό αντικείμενο.

 Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.