Νόμος 3910/11 - Άρθρο 23

Άρθρο 23: Αρμοδιότητες


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

Για την εκπλήρωση των σκοπών του, το Ινστιτούτο:

 

1. Οργανώνει βιβλιοθήκη, η οποία είναι ανοικτή στο κοινό όλες τις εργάσιμες ημέρες, σε ώρες που προσδιορίζονται από τον κανονισμό λειτουργίας του Ινστιτούτου.

 

2. οργανώνει μαθήματα, συνέδρια ή επιστημονικές ημερίδες στους επιστημονικούς τομείς του ενδιαφέροντος του, αυτοτελώς ή σε συνεργασία με άλλους φορείς,

 

3. διεξάγει ερευνητικά προγράμματα στους τομείς αυτούς, αυτοτελώς ή σε συνεργασία με άλλα επιστημονικά ιδρύματα, ελληνικά ή ξένα.

 

4. χορηγεί γνωμοδοτήσεις σε ιδιώτες στου τομείς τους οποίους υπηρετεί.

 

5. υποβάλλει στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ετήσια έκθεση που αναφέρεται: (α) στη διεθνή κίνηση στο χώρο του Διεθνούς Δημοσίου Δικαίου και των Διεθνών Σχέσεων, (β) στο έργο του Ινστιτούτο και (γ) στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο των διεθνών της σχέσεων. Η ίδια έκθεση υποβάλλεται επίσης στον Υπουργό Εξωτερικών, στον Πρόεδρο της Βουλής, στους Προέδρους των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

 Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.