Νόμος 1416/84 - Άρθρο 83

Άρθρο 83: Αναγνώριση δήμων και κοινοτήτων


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, κοινότητες που έχουν σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, χαρακτηριστεί λουτροπόλεις, μπορεί να αναγνωριστούν σε δήμους, εφόσον έχουν πληθυσμό τουλάχιστον 2.500 κατοίκους. Με όμοιο διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών, ύστερα από γνώμη του Συμβουλίου του άρθρου 11 παράγραφος 1 του νόμου [Ν] 1065/1980, όπως τροποποιήθηκε, μπορούν να αναγνωριστούν σε δήμους κοινότητες ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας.

 

2. Ο οικισμός Καρυές της κοινότητας Ασφάκας της επαρχίας Δωδώνης του νομού Ιωαννίνων αποσπάται από την Κοινότητα Ασφάκας και αναγνωρίζεται σε κοινότητα.

 

Τα όρια αυτής της κοινότητας καθορίζονται όπως προσδιορίστηκαν με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 3 του νομοθετικού διατάγματος [Ν] 1157/1972 (ΦΕΚ 76/Α/1972).

 

3. Η Κοινότητα Δρίσκου της επαρχίας Δωδώνης του νομού Ιωαννίνων καταργείται και ενώνεται με την κοινότητα Κράψης του ίδιου νομού και επαρχίας με την οποία συνορεύει.

 

4. Η κοινότητα Ψαρών του νομού Χίου αναγνωρίζεται σε δήμο με το ίδιο όνομα.

 

Έδρα του δήμου αυτού ορίζεται η έδρα της πρώην κοινότητας.

 

5. Η ισχύς των διατάξεων του παρόντος άρθρου αρχίζει από 01-01-1985.

 Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.