Υγειονομική διάταξη 3161/61 - Άρθρο 8

Άρθρο 8: Στάδια επεξεργασίας λυμάτων


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

Τα λύματα, προ της τελικής διαθέσεως αυτών, υφίστανται κατά κανόνα ορισμένη επεξεργασία. Ο βαθμός καθαρισμού τούτων εξαρτάται εκ των ειδικών τοπικών συνθηκών και δύναται να κυμαίνεται από της απλής καθιζήσεως μέχρι του πλήρους βιολογικού καθαρισμού και απολυμάνσεως αυτών. Γενικώς η επεξεργασία των λυμάτων δύναται να διαχωρισθεί σε τρία κύρια στάδια.

 

1. Πρώτον στάδιο: Μηχανικός καθαρισμός.

 

Κατά το στάδιο τούτο επιδιώκεται η δια μηχανικών μέσων και κυρίως δια καθιζήσεως απομάκρυνση μέρους των εμπεριεχομένων στα λύματα ουσιών. Ως κατάλληλο σύστημα για μικρές εγκαταστάσεις θεωρείται η σηπτική δεξαμενή και για μεγαλύτερες εγκαταστάσεις με ημερησία απορροή λυμάτων υπέρ τα 35 m3 ενδείκνυται η κατασκευή δεξαμενών καθιζήσεως Imhoff, εφ' όσον υφίσταται δυνατότης εξασφαλίσεως της καλής λειτουργίας αυτών.

 

2. Δεύτερο στάδιο: Βιολογικός καθαρισμός.

 

Κατά το στάδιο τούτο επιδιώκεται η δια βιολογικών μέσων περαιτέρω ελάττωση των υπολειφθεισών οργανικών ουσιών και μικροοργανισμών. Τούτο επιτυγχάνεται συνήθως δια των αμμοδιυλιστηρίων, χαλικοδιυλιστηρίων κ.λ.π.

 

3. Τρίτο στάδιο: Απολύμανση.

 

Το στάδιο τούτο περιλαμβάνει την απολύμανση των υγρών που καθαρίστηκαν με χλωρίωση, εφ' όσον τούτο απαιτείται ως εκ της φύσεως του τελικού υποδοχέα ή του τρόπου χρησιμοποιήσεως αυτού.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρόν άρθρο καταργήθηκε με την παράγραφο 2 της υπ' αριθμόν Γ1/11379/1971 υγειονομικής διάταξης (ΦΕΚ 688/Β/1971).

 



Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.