Προεδρικό διάταγμα 63/01 - Άρθρο 6

Άρθρο 6: Αρμοδιότητες Τμημάτων Υποδιεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Το Τμήμα Εσωτερικών Λειτουργιών είναι αρμόδιο για:

 

α. Τη διακίνηση της αλληλογραφίας.

 

β. Τον έλεγχο της κανονικής προσέλευσης και αποχώρησης του προσωπικού.

 

γ. Τη τήρηση και εφαρμογή του σχεδίου ασφάλειας των χώρων στέγασης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων και των λοιπών σχεδίων πολιτικής κινητοποίησης.

 

δ. Τη μέριμνα για την ασφάλεια, την καθαριότητα, την ευταξία και τη συντήρηση των χώρων στέγασης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων.

 

ε. Την οργάνωση και εποπτεία κίνησης των οχημάτων.

 

στ. Τη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου και των λοιπών τηλεπικοινωνιακών μέσων.

 

ζ. Το χειρισμό όλων των θεμάτων προσωπικού της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων.

 

η. Τη διαχείριση χρηματικού και υλικού της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Η γραμματειακή εξυπηρέτηση ως προς τα λοιπά θέματα του προσωπικού της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων γίνεται από το Τμήμα Εσωτερικών Λειτουργιών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παράγραφος 1 τίθεται όπως τροποποιήθηκε με τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 4 του προεδρικού διατάγματος 2/2003 (ΦΕΚ 2/Α/2003).

 

2. Το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού είναι αρμόδιο για:

 

α. Την μέριμνα για την εξασφάλιση του αναγκαίου αστυνομικού ή μη προσωπικού από τους εμπλεκόμενους Φορείς, καθώς και του επιστημονικού ή άλλου ειδικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων.

 

β. Την αξιολόγηση και επιλογή σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 του απαιτούμενου αριθμού εθελοντών για την εκπλήρωση των στόχων των σχεδίων ασφάλειας.

 

γ. Την κατανομή των εθελοντών ανάλογα με τα αιτήματα των εμπλεκόμενων στην ασφάλεια των αγώνων φορέων.

 

δ. Τη χορήγηση του εξοπλισμού και των εφοδίων στους εθελοντές σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004.

 

ε. Τη συγκέντρωση των προτάσεων από τους συναρμόδιους για την ασφάλεια των αγώνων φορείς για τον προσδιορισμό των απαιτήσεων σε προσωπικό από μέρους αυτών.

 

στ. Την επίλυση θεμάτων που ανακύπτουν σχετικά με τους εθελοντές και το προσωπικό των ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.

 

3. Το Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής είναι αρμόδιο για:

 

α. Τον τεχνικό και τεχνολογικό εξοπλισμό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και τη μέριμνα για τη συντήρηση και καλή λειτουργία αυτού, σε συνεργασία με το Τμήμα Εσωτερικών Λειτουργιών.

 

β. Την ανάπτυξη τεχνολογικών και πληροφοριακών συστημάτων σε συνεργασία με άλλες κατά νόμον αρμόδιες Υπηρεσίες, τα οποία θα παρέχουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας επικοινωνιακής συνεργασίας, αποτελεσματικότητας και ταχύτητας διαδικασιών, σύμφωνα με τα σχετικά επιχειρησιακά προγράμματα λειτουργίας των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και Φορέων.

 

γ. Τη μέριμνα για την προώθηση και παρακολούθηση της υλοποίησης των προτάσεων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και Φορέων για τον τεχνικό και τεχνολογικό εξοπλισμό των εγκαταστάσεων, χώρων φιλοξενίας - διαμονής κ.λ.π., σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004.

 

δ. Τη σύνταξη τεκμηριωμένων οικονομοτεχνικών μελετών των προγραμμάτων ασφαλείας, στις οποίες αναλύεται επακριβώς και ο σχετικός προϋπολογισμός, με βάση τα σχέδια ασφαλείας που θα εκπονηθούν από τα λοιπά Τμήματα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις απαιτήσεις ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων και τις πραγματικές ανάγκες των αρμόδιων Υπηρεσιών, Αρχών και Φορέων σε συνεργασία με άλλες κατά νόμο αρμόδιες Υπηρεσίες. Οι εν λόγω μελέτες πραγματοποιούνται μετά προηγούμενη συνεργασία με τα λοιπά Τμήματα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων και τις εμπλεκόμενες στην ασφάλεια των Αγώνων Υπηρεσίες και Φορείς και μετά την ολοκλήρωσή τους, υποβάλλονται στο Υπηρεσιακό και Πολιτικό Εποπτικό Όργανο, προς έγκριση και, στη συνέχεια, διαβιβάζονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς προς υλοποίηση.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παράγραφος 3 τίθεται όπως τροποποιήθηκε με τις παραγράφους 3, 4 και 5 του άρθρου 4 του προεδρικού διατάγματος 2/2003 (ΦΕΚ 2/Α/2003).

 

4. Το Τμήμα Εκπαίδευσης είναι αρμόδιο για:

 

Το χειρισμό θεμάτων εκπαίδευσης όλων όσων διατεθούν για λήψη μέτρων Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με σκοπό την επιτυχή και ασφαλή διεξαγωγή των Αγώνων.

 

Ειδικότερα:

 

α. Μεριμνά για την έκδοση ή προμήθεια έντυπου υλικού με οδηγίες, για τον εφοδιασμό των διατεθέντων στα ως άνω μέτρα.

 

β. Επιμελείται σε συνεργασία και με τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και Φορείς για την εκπαίδευση, την επιμόρφωση και εξειδίκευση όλου του προσωπικού ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των εθελοντών και των ιδιωτικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, που θα εμπλακεί στην ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

γ. Πραγματοποιεί σεμινάρια για θέματα Ολυμπιακών Αγώνων.

 

δ. Φροντίζει για την αποστολή στο εξωτερικό στελεχών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων για παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σχετιζομένων με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

ε. Μεριμνά, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς για την εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων, που θα διατεθούν για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

5. Το Τμήμα Οικονομοτεχνικών Αναλύσεων είναι αρμόδιο για:

 

Τη σύνταξη τεκμηριωμένων οικονομοτεχνικών μελετών των προγραμμάτων ασφάλειας, στις οποίες αναλύεται επακριβώς και ο σχετικός προϋπολογισμός, με βάση τα σχέδια ασφάλειας που θα εκπονηθούν από τα λοιπά Τμήματα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων, τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις απαιτήσεις ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων και τις πραγματικές ανάγκες των αρμοδίων Υπηρεσιών, Αρχών και Φορέων. Οι εν λόγω μελέτες πραγματοποιούνται μετά προηγουμένη συνεργασία με τα λοιπά Τμήματα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων και τις εμπλεκόμενες στην ασφάλεια των Αγώνων Υπηρεσίες και Φορείς και μετά την ολοκλήρωσή τους, υποβάλλονται στο Υπηρεσιακό και Πολιτικό Εποπτικό Όργανο, προς έγκριση και, στη συνέχεια, διαβιβάζονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς προς υλοποίηση.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παράγραφος 5 καταργήθηκε με την παράγραφο 6 του άρθρου 4 του προεδρικού διατάγματος 2/2003 (ΦΕΚ 2/Α/2003).

 

5. (πρώην 6) Το Τμήμα Τύπου και Ενημέρωσης είναι αρμόδιο για:

 

α. Την προβολή του έργου της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων και την ενημέρωση του κοινού, δια του Τύπου και των λοιπών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

 

β. Την επικοινωνία με τους δημοσιογράφους και λοιπούς παράγοντες ενημέρωσης και πληροφόρησης του κοινού, η οποία θα πραγματοποιείται από τον οριζόμενο από το Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων εκπρόσωπο Τύπου.

 

γ. Την προετοιμασία των απαντήσεων σε δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούν τη Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων.

 

δ. Τη μέριμνα για παραγωγή ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών σχετικών με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

ε. Τη μέριμνα εκπόνησης ενημερωτικών προγραμμάτων, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την προσαρμογή του στις συνθήκες που θα διαμορφωθούν κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και τον τρόπο συνεργασίας του με τις Αρχές Ασφαλείας.

 

στ. Την τήρηση αρχείου δημοσιευμάτων, φωτογραφικού και τηλεοπτικού υλικού.

 

ζ. Την κάλυψη των δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων σε θέματα δημοσίων σχέσεων και εθιμοτυπίας.

 



Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.