Προεδρικό διάταγμα 410/95 - Άρθρο 66

Άρθρο 66: Εκλογικοί φάκελοι


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Οι φάκελοι, μέσα στους οποίους κλείνονται τα ψηφοδέλτια, κατασκευάζονται για όλη την επικράτεια με φροντίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, από χαρτί αδιαφανές σε λευκή απόχρωση, και έχουν στην εμπρός πλευρά ένα έντυπο γνώρισμα. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται οι διαστάσεις των φακέλων και το έντυπο γνώρισμά τους.

 

2. Το Υπουργείο Εσωτερικών φροντίζει να στέλνονται εγκαίρως στους νομάρχες αρκετοί φάκελοι. Οι νομάρχες φροντίζουν να στέλνονται εγκαίρως οι φάκελοι αυτοί στις δημοτικές και Κοινοτικές αρχές που εφοδιάζουν τις εφορευτικές Επιτροπές κάθε εκλογικού τμήματος της Περιφέρειάς τους.

 

3. Αν δεν υπάρχουν οι φάκελοι αυτοί, η εφορευτική επιτροπή πιστοποιεί την έλλειψη και προμηθεύεται άλλους φακέλους, ομοιόμορφους.

 

4. Εκτός από το έντυπο γνώρισμα, τίποτε άλλο δεν αναγράφεται πάνω στο φάκελο. Αν σημειωθούν πάνω στο φάκελο στίγματα, σημεία ή λέξεις, μπορούν να θεωρηθούν διακριτικά γνωρίσματα που παραβιάζουν με τρόπο προφανή το απόρρητο της ψηφοφορίας.

 Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.