Νόμος 4307/14 - Άρθρο 34

Άρθρο 34: Εφαρμοστέο δίκαιο και δικαιοδοσία λήψης των μεταγενέστερων αποφάσεων


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

(άρθρα 13 παράγραφος 1, 14, 16 παράγραφος 1 της Απόφασης)

 

1. Η επιτήρηση των μέτρων αναστολής και των εναλλακτικών κυρώσεων διέπεται από το ελληνικό δίκαιο.

 

2. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προς μέτρο αναστολής ή εναλλακτική κύρωση ή εφόσον ο καταδικασθείς τελέσει νέα αξιόποινη πράξη, με την επιφύλαξη της παραγράφου 4, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών του τόπου συνήθους διαμονής του καταδικασθέντος εισάγει την υπόθεση στο αρμόδιο δικαστήριο για την έκδοση των μεταγενέστερων αποφάσεων, σύμφωνα με το εθνικό δίκαιο.

 

3. Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών του τόπου συνήθους διαμονής του καταδικασθέντος ενημερώνει αμελλητί την αρμόδια αρχή του κράτους έκδοσης, με οποιοδήποτε μέσο μπορεί να τεκμηριωθεί εγγράφως, για όλες τις αποφάσεις οι οποίες αφορούν:

 

α) την τροποποίηση των μέτρων αναστολής ή των εναλλακτικών κυρώσεων,

 

β) την ανάκληση της αναστολής της εκτέλεσης της απόφασης,

 

γ) την επιβολή στερητικής της ελευθερίας ποινής ή στερητικού της ελευθερίας μέτρου ασφαλείας λόγω μη συμμόρφωσης προς μέτρο αναστολής ή εναλλακτική κύρωση,

 

δ) την παύση των μέτρων αναστολής ή της εναλλακτικής κύρωσης.

 

4. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προς μέτρο αναστολής ή εναλλακτική κύρωση ή εφόσον ο καταδικασθείς τελέσει νέα αξιόποινη πράξη, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών του τόπου συνήθους διαμονής του καταδικασθέντος αναπέμπει στην αρμόδια αρχή του κράτους έκδοσης την αρμοδιότητα για τη λήψη των μεταγενέστερων αποφάσεων, αν η απόφαση αφορά:

 

α) εναλλακτική κύρωση και δεν επιβάλλει ποινή ή μέτρο ασφαλείας στερητικά της ελευθερίας για την περίπτωση μη συμμόρφωσης,

 

β) ποινή υπό όρους,

 

γ) πράξεις μη αξιόποινες, σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, ανεξάρτητα του νομικού χαρακτηρισμού τους.

 



Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.