Νόμος 4282/14 - Άρθρο 2

Άρθρο 2: Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Στον τομέα των υδατοκαλλιεργειών εφαρμόζεται εθνικό πρόγραμμα ανάπτυξης, το οποίο αναφέρεται στο εξής ως Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΕΠΑΥ). Το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στο πλαίσιο της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), περιλαμβάνει τους εθνικούς στόχους ανάπτυξης, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του εθνικού χωροταξικού σχεδιασμού.

 

2. Το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών εγκρίνεται με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά από γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου Υδατοκαλλιεργειών (ΕΣΥΔ) του άρθρου 3.

 

3. Προτεραιότητες του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών αποτελούν:

 

α) Η βιώσιμη ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών, ώστε να αποτελέσουν βασικό μοχλό ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα, με τη βελτίωση της παραγωγικότητας των υφιστάμενων μονάδων υδατοκαλλιέργειας, την επέκταση της δραστηριότητάς τους και την προαγωγή της καινοτομίας.

 

β) Η προώθηση της κοινωνικής ισότητας και συνοχής μέσα από:

 

α)α) την ενθάρρυνση της συμμετοχής όλων των φορέων που εμπλέκονται (διοίκηση, υδατοκαλλιεργητές, έμποροι χονδρικής και λιανικής πώλησης και ενώσεις καταναλωτών) στη διαδικασία λήψης αποφάσεων που αφορούν τη διαμόρφωση της αναπτυξιακής πολιτικής του κλάδου,

 

β)β) την παραγωγή προϊόντων υψηλών προδιαγραφών και διατροφικής αξίας, τα οποία να καλύπτουν τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες των καταναλωτών και

 

γ)γ) την αύξηση των θέσεων απασχόλησης επιστημονικού και εργατικού δυναμικού, ιδιαίτερα σε παραμεθόριες περιοχές και απομακρυσμένα νησιά.

 

γ) Η διευθέτηση των σχέσεων με τους λοιπούς χρήστες, κυρίως της παράκτιας ζώνης, για την εξάλειψη του φαινομένου της σύγκρουσης συμφερόντων και την αποτελεσματική αξιοποίηση των χρήσεων γης.

 

δ) Η απλούστευση και ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης, του ελέγχου της δραστηριότητας και των σχέσεων μεταξύ διοικητικών και παραγωγικών φορέων, για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και τη δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος για την προσέλκυση νέων ιδιωτικών επενδύσεων.

 

ε) Η ενθάρρυνση της έρευνας και της καινοτομίας.

 



Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.